tirsdag den 27. september 2011

Børneværelser under loftet - et problem??

(Billederne lånt fra Kmldesign via ohdeedoh)

Et problem? Njaa ungerne synes jo at det er hyggeligt, meeen ....
Indrømmet - huse med 1.sal har altid været lidt mere besværlige, lidt mindre børnevenlige og med tit både oversete og uudnyttede rum. De har i hvert fald været mere udskældte end de ellers så populære 70'er ét-plansvillaer, som er som skabt til børn (ingen trapper) og uden skråvægge, der gør indretningen mere begrænset.
Jeg har selv en 1½ plans villa, som det så malerisk hedder, og kender bestemt til nogle af problemerne med indretning af 1.salen. Vi har endnu ikke fundet de vise sten, men arbejder stadig på det.
Til gengæld kan man finde vældig mange spændende bud, hvis man leder lidt efter dem. Jeg har fundet frem til nogle værelser - alle med skråvægge, men med mange forskellige bud på både farver og indretning. Jeg har eks. altid troet, at sort og mørke farver var et No go i indretningen af små værelser - men se nu bare her - det er slet ikke så tosset endda.
Måske er det fordi praktisk talt alt andet end væggene er hvidt (hylder, seng, kasser osv) og med enkelte delikate farveklatter placeret hist og her. Og så hjælper det jo selvfølgelig også, at der er et kæmpe vindue, der giver masser af lys og kun lidt dekorativt rod.
Modsætningen er naturligvis at alt er hvidt for at optimere lyset og give bedre plads til fest og farver - en flot flagranke, en festlig lysekrone, opbevaringskasserne og legetøjet slår tonen an.
(venligst lånt fra "sköna hem")
Værelser med højt til loftet er selvfølgelig nemmere at indrette, fordi de automatisk giver mere plads. Og så er der mere plads til eks. store eller farverige skabe oppe ad væggen, små hylder til billeder - eller hvad med opadgående striber? Det ser somregel også altid fint ud, hvis man lader en uro, noget legetøj en flot kjole, en gren eller lign. hænge ned fra loftet for netop at understrege højden. Værelset her har lidt for få farver efter min smag - kunne sagtens bære lidt mere "spræl" med lyset, de store hvide vægge og de lyse gulve. Til gengæld sørger skabet med de fine mønstrede låger og sengetøjet for flotte, farverige fokus-punkter, ligesom de diskrete striber op af væggen også skaber blikfang.
(Billedet lånt fra Kmldesign via ohdeedooh)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar