tirsdag den 27. september 2011

Børneværelser under loftet - et problem??

(Billederne lånt fra Kmldesign via ohdeedoh)

Et problem? Njaa ungerne synes jo at det er hyggeligt, meeen ....
Indrømmet - huse med 1.sal har altid været lidt mere besværlige, lidt mindre børnevenlige og med tit både oversete og uudnyttede rum. De har i hvert fald været mere udskældte end de ellers så populære 70'er ét-plansvillaer, som er som skabt til børn (ingen trapper) og uden skråvægge, der gør indretningen mere begrænset.
Jeg har selv en 1½ plans villa, som det så malerisk hedder, og kender bestemt til nogle af problemerne med indretning af 1.salen. Vi har endnu ikke fundet de vise sten, men arbejder stadig på det.
Til gengæld kan man finde vældig mange spændende bud, hvis man leder lidt efter dem. Jeg har fundet frem til nogle værelser - alle med skråvægge, men med mange forskellige bud på både farver og indretning. Jeg har eks. altid troet, at sort og mørke farver var et No go i indretningen af små værelser - men se nu bare her - det er slet ikke så tosset endda.
Måske er det fordi praktisk talt alt andet end væggene er hvidt (hylder, seng, kasser osv) og med enkelte delikate farveklatter placeret hist og her. Og så hjælper det jo selvfølgelig også, at der er et kæmpe vindue, der giver masser af lys og kun lidt dekorativt rod.
Modsætningen er naturligvis at alt er hvidt for at optimere lyset og give bedre plads til fest og farver - en flot flagranke, en festlig lysekrone, opbevaringskasserne og legetøjet slår tonen an.
(venligst lånt fra "sköna hem")
Værelser med højt til loftet er selvfølgelig nemmere at indrette, fordi de automatisk giver mere plads. Og så er der mere plads til eks. store eller farverige skabe oppe ad væggen, små hylder til billeder - eller hvad med opadgående striber? Det ser somregel også altid fint ud, hvis man lader en uro, noget legetøj en flot kjole, en gren eller lign. hænge ned fra loftet for netop at understrege højden. Værelset her har lidt for få farver efter min smag - kunne sagtens bære lidt mere "spræl" med lyset, de store hvide vægge og de lyse gulve. Til gengæld sørger skabet med de fine mønstrede låger og sengetøjet for flotte, farverige fokus-punkter, ligesom de diskrete striber op af væggen også skaber blikfang.
(Billedet lånt fra Kmldesign via ohdeedooh)

fredag den 23. september 2011

Skolebarn igen - jaaa, hvorfor ikke??

Mon du gider være skolebarn igen?? Jeg gider egentlig godt - og nu af flere grunde. Det første der springer i øjnene er selvfølgelig at lære noget nyt/mere - dét er altid spændende (er sikker på at jeg ville få et stort udbytte af folkeskolen, selvom jeg nu er ... bum bum ... i midten af trediverne). Kan du måske huske ligninger, fysik-formler og skrive en fransk stil sådan lige på kommando og fingerspidserne??
Men det er så sjovt når ens børn starter i skole, så er det ligesomom, det hele starter forfra igen - i vores tilfælde gør det det vel egentlig også. Min datter går på den samme skole, som jeg gik på og gys ..... der er stadig mange af de samme lærere tilbage (ikke "gys" fordi lærerne var forfærdelige, men mere "gys" fordi mor er så ung, at lærerne stadig går der ;) ).
Men tænk engang, hvis du skulle starte i børnehaveklasse (eller nulte som det hedder nu om dage) i en skole som denne - se dét ville da være ægte festligt. Ikke bare ligner skolen en kat (den er det måske også - bare en forstenet én af slagsen?), men der er indbygget geometri/hopperum, rutchebane og i det hele taget en fantastisk arkitektur.Jeg er sikker på at ikke bare børnene må falde på halerne og gå med åben mund og polypper og suge inspirationen til sig. Men selv lærerne i en sådan skole må også være enormt inspirerende - det er jeg sikker på.
(Billeder er venligst lånt fra MilkMagazine.net)

tirsdag den 20. september 2011

Danefæ - nu med pap til fødselsdag og fest

Hvad er skønnere end en god fest?? Jeg mener sådan en rigtig god en med flot service, flag, glade mennesker, god mad, god musik, sjov og hurlumhej. Herhjemme (som i alle andre hjem) ser vi altid frem til den næste fødselsdag - ja, vi laver ligefrem nedtælling (og nu er der under en måned til den næste). Måske er det bare en undskyldning for at få lov til at lave en masse mad, hive de festligste ting og sager frem af gemmerne og lave lidt fis og ballade?
Og hvorfor kan man egentlig ikke gøre det til hverdag, spørger jeg så mig selv? Eller bare engang imellem uden at lave det helt vilde.
Der er i hvert fald ikke brug for den helt store undskyldning med de nye ting, vi lige har fået hjem fra Danefæ. Papkrus, tallerkener, servietter og sugerør i Danefæ's skønne klare signaturfarver. Man bliver i helt godt humør bare af at se på dem.
UD med Starwars, Spiderman og prinsesser i alverdens afskygninger, IND med store stærke vikinger og yndefulde svaner!!

PS: hvis du er fast læser af bloggen her trækker vi lod fredag aften d. 23/9 kl ca. 21.30 (i pausen mellem "vild med dans";> ) om 1 partysæt (med papkrus,tallerken, servietter og sugerør). Så har du ingen undskyldning for ikke at holde fest ....

søndag den 18. september 2011

Lige et hurtigt DIY projekt ....

Virker til at alle andre end mig er super kreative - jeg viderebringer bare ydmygt, det jeg finder ....

Denne gang faldt jeg over nået så simpelt som en bænk. Ja en bænk!!! Men hold da op hvor jeg allerede knus-elsker den. Jeg er helt sikker på, at når vejret igen tillader det (læs: når varmen endelig beslutter sig for at vente tilbage til Danmark engang efter næste istid), så kunne dette meget vel være et projekt, jeg gerne vil forsøge mig med. For hvor svært kan det helt ærligt være, selv at male en bænk i 17 forskellige farver??
Min bænk skal laves af paller og stå på vores overdækkede terrasse - helt inde ved væggen - og med masser af puder og madrasser på (så må man enten løfte madrasserne eller vente til efteråret med at se den flotte maling, for jeg GIDER simpelthen ikke sidde med splinter i rumpen til sommer - fine farver eller ej).
Egentlig havde jeg planlagt bænken til denne sommer, men sådan blev det ikke lige. Regnede simpelthen for meget ... Så nu har jeg hele vinteren til at lade op og samle matchende farveprøver fra Sadolin.

mandag den 5. september 2011

Skrivebordspimp ... ja tak!


Jeg ved af gode grunde ikke, hvordan tingene er hjemme hos jer. Men her hos os er der til tider ret kaotisk. Det er ikke kun vasketøj, legetøj, duppeditter og dimsenoter, der fylder i landskabet. Men også blyanter, tuscher, viskelæder, hulmaskiner, tape i alle afskygninger, linialer, pensler, elastikker i alle tænkelige former og farver, clips osv. osv roder rundt omkring i huset. Nærmest intet af det indtager deres respektive pladser, og det er ikke fordi, tingene ikke HAR en plads - nævner i flæng skriveborde, penalhuse, æsker, skuffer etc.

Men måske er det bare ikke sjovt nok at rydde op? Måske kunne tingene stilles op på en pænere måde, så det både er dejligt og inspirerende at se på og sjovt at sætte på plads.
Jeg har surfet lidt rundt sammen med min bedste ven Google og sørme om ikke der dukkede en masse interessante muligheder op. Hvad siger du etc. til et pindsvin, en regnbue, en trendy træstub etc??
Nu er problemet bare at vælge.