søndag den 24. juli 2011

DIY - What's not to like???


Søndag ... bare ordet er sådan lidt "...aaaaaahh..." og det bliver ikke nødvendigvis ringere af at det regner, rusker og er p.... koldt udenfor. Ja hvem skulle tro at det er højsommer?? Men måske lige netop derfor skal vejret være sådan, jeg ved det ikke ...

Men lidt hyggeligt er det nu alligevel (havde nok være endnu bedre, hvis kalenderen viste oktober). Af en eller anden grund så vækker sådan et vejr OG søndag åbenbart et eller andet i mig. Jeg kan jo ikke på NOGEN måde påstå, at jeg er kreativ anlagt. Bilder mig ind, at jeg ikke har tålmodigheden, men nej, hvor ville jeg ønske at jeg kunne ....
Tænk bare at skabe sine egne ting og sidde veltilfreds, tilbagelænet i stolen, som katten, der lige har slikket fløde i sig, og kigge på, hvad man nu har fået skabt! Det må være en fantastisk følelse ....
Jeg har nok mest den fornemmelse, når manden har sat en ny knage op, ungerne har kreeret et eller andet tosset og lign.

Netop derfor blev jeg så begejstret, da jeg fandt disse billeder på bloggen "chasing tiny toes". DIY - før og efter er sindssygt spændende synes jeg. Hvad kan folk skabe af gammelt junk?? Jeg elsker simpelthen mintgrøn (ok bordet er måske mere turkist), men følelsen af noget nymalet, fint og blankt, med små søde skuffer, endda et spejl og så som prikken over i'et - et flot tapet/papir i bunden af hylderne.
What's not to like??
Jeg HÅÅBER at min datters nyindkøbte skrivebord kommer til at ligne dette her - bare en lille smule .... (men der spiller moderens tålmodighed nok ind)
I skal dog ikke snydes for det skønne syn.

God regnfuld søndag til jer alle ....

søndag den 17. juli 2011

Syrede børneværelser i det offentlige rum ....


Vil lige vise jer billeder af de mest syrede (ja sorry, der er virkelig det bedste udtryk jeg kan finde)rum, som jeg nogensinde har set. Gad egentlig godt se dem "in real life".
Det er helt tydeligt værelser i det offentlige - måske lige pånær badeværelset(men lige så tydeligt og helt bestemt ikke i Danmark!!). Må ha kostet boxen at designe og bygge (og argumenter lige med Københavns kommune om at transformere bibliotekerne, børnehaverne, sportshaller etc. til noget i denne stil!!!!). Jeg undrer mig bare over, hvad designerne mon har røget/taget for at nå frem til disse resultater ....? Sjovt har det helt sikkert været (og er sikkert også for børnene).

Og lige en sidste strøtanke: Jeg kan slet ikke lade være med at tænke på, om det meget grønne fodbold-badeværelse mon kunne tilhøre de navnkundige Beckhams?? De har jo om nogen en ting med fodbold. Gad vide hvad det i så fald skal blive til nu, hvor de har fået en pige?? Et prinsesseslot med kombineret designerstue måske??

fredag den 15. juli 2011

Danefæ - mere end blot gamle klenodier???

Vi er morderlige stolte af at have fået Danefæ ind i butikken. Selvom der endnu ikke er så meget, pynter det og skiller sig virkeligt ud. Og der skal ellers noget til for at hamle op med farverige mærker som Katvig, Smallstuff, Blafre, Roommate etc. Tænker at det må kendetegne et godt brand, når det er markant (som så mange andre) men alligevel er så særegent, at man nemt kan spotte og genkende, hvilket mærke det er.
At Danefæ bygger på noget meget dansk er slet ikke til at komme uden om. Ta' bare vikingerne, Holger danske, havfruen, svanen og duerne - alle sammen ikoner for Danmark og danskheden. Måske er det en af grundene til, at mærket er blevet så populært på så kort tid og at de i krisetider kan hamle op med selv de største brands.

I vinters spurgte jeg på Facebook, hvilket mærke kunderne havde lyst til at se i butikken. En meget stor del af dem der svarede entydigt "Danefæ" (og det var jo riiimeligt heldigt for jeg havde allerede kontaktet Danefæ inden jul), men aftalen kom i hus og nu begynder varerne at komme ind. Det er mest accessories der kommer nu, men til efteråret kommer der også en masse lækkert tøj og de fedeste vinterjakker.
Vi har allerede fået 8 fantastiske plakater i flotte, klare farver og med de mest uimodståelige motiver. Ungerne synes uden tvivl at de er skægge og forældrene plejer at kunne lide de rene, nostalgiske linier.
Som noget ekstra har vi også fået shoppere/indkøbsnet med i 2 skønne farver - de er bare SÅ praktiske at have med ud og handle. Vi bruger dem også meget gerne til børnehaven - det gør alting lidt lettere, når man skal slæbe ting med frem og tilbage til 2 børn. Det der er det særlige gode ved de her net er, at de har en bund der er 7 cm bred, så der kan være en mappe, computer eller andet i, der kræver lidt plads. Udover det praktiske gør det vel heller ikke noget, at det samtidig ser bare lidt stylish ud, når man kokser afsted :)

Sengetøjet må jeg vist tage på mig - tror ikke at jeg kan holde det som en hemmelighed, at jeg på det nærmeste har en sengetøjs-fetisch (vi har pænt meget både i butikken og derhjemme). Så selvfølgelig skulle de fede sæt sengetøj fra Danefæ også kunne findes hos Minimums - ikke mindst fordi de er så lækre i kvaliteten.

torsdag den 14. juli 2011

Hvis bare man havde sådan et værelse .....

Hvis bare man havde sådan et værelse, ja .... suk ..... så ville man måske kigge lidt mere indenfor, hvor børnene kunne lege end udenfor, hvor sommeren er typisk dansk .. 20 grader og pis-øs-regnvejr og slet, slet, slet ikke SPOR sjov (medmindre man har en eller anden mani med at hoppe umanerlig meget i vandpytter og sjappe rundt i mudder).
Ved godt at det er lidt overdrevet men helt ærligt, forestil jer lige at være 3 år og kunne rutche rundt på sit eget værelse!! Dét ville da være coolt.
At værelset så også indeholder fede designer ting som Panton stole, Fatboy-sækkestol, wheelie bug og et bord/stolesæt jeg ikke helt kan lokalisere er da heller ikke så skidt i min verden. Og både en rutchebane, vinduer og en gynge på værelset? Ja hvorfor ikke? Mon nogen ved hvor bord/stolesættet er fra??
Men et dejligt ryddeligt rum er det unægteligt - så længe det varer! Måske lidt inspiration til jer på denne skønne, grå dag ...?

onsdag den 13. juli 2011

Smallstuff .... måske med touch af Minimums!

Smallstuff er et dansk mærke, der efterhånden har en del år på bagen. I lang tid lavede de kun små søde hæklede ting, men er siden vokset sig større og stærkere, så de i dag spænder vidt. Der er kommet flere og flere ting med i deres kollektioner, så nu kan man udover små hæklede ting også finde en masse interiør som gulvtæpper, puder, sengetøj, sengerand osv.
Kollektionerne består af en masse basisvarer som sengetøj, puslepuder, legetæpper, sengetæpper etc., der går igen og igen flere år af gangen.
Heldigvis kommer der tit nyheder til og den sidste nye er jeg personlig lidt stolt af! Jeg har igennem længere tid været i dialog med ejeren af Smallstuff Sidsel og presset på for at hun skulle lave noget sengetøj med små blomster på.
Tænkte at det ikke fandtes på markedet (jeg har i hvert fald ikke liiige kunne opstøve noget)og at der godt kunne være brug for noget anderledes mønster i disse grafiske tider. Og vupti - godt et år efter er den nye skønne serie "blomster" en realitet med tekstil med skønne små gule blomster på den ene side og små hvide prikker og lilla bundfarve på den anden. Det er selvfølgelig ikke min skyld, at serien er blevet færdigdesignet og produceret, men alligevel - lidt stolt må man vel godt være??

søndag den 10. juli 2011

Denne uges projekt ..... legehus!

I denne uge har jeg kigget langt efter andre's legehuse. Jeps, som du sikkert har gættet, så er vi ved at indrette legehus herhjemme - eller indrette og indrette, det er måske så meget sagt. Vi er (endnu) ved at male det indvendigt - gult og hvidt helt præcist. Lysegule vægge (som godt nok blev lidt mere pis-gule - pardon my french- end beregnet, da farven kom ind i det mørke legehus)hvidt loft og så almindelig kedelig forfalden træ-farve udvendig. Kan godt lide det der moment af overraskelse, når man åbner døren til et kedeligt legehus og så bliver mødt af en sand farveeksplosion.
Men ting tar' tid, som dronningen siger (ganske vist om metroen) og indtil vores legehus er præsentabelt (hvad det nok aldrig bliver), så har jeg fundet det flotteste legehus til jer, som bare er super inspirerende og totalt overlegent i indretningen. Legehuset har jeg fundet på en blog der hedder dosfamily.com og billederne er taget af indehaveren Jenny Brandt.
Nyd dem!

tirsdag den 5. juli 2011

Skrivebord ... kan det virkelig være så svært??

I det sidste stykke tid er jeg begyndt at tænke på skriveborde - ikke de der klassiske løsninger, næææh, gerne noget der er lidt originalt. Og er I klar over, hvor svært det er at finde???
Grunden til min pludselige interesse for skriveborde er den, at min datter skal starte i skole efter sommerferien. Jep 02 på Helsinge Realskole skal hun husere i, så vogt jer derude ...! Men når man sådan skal starte i skole, skal man jo også til at lave lektier og så skal man vel have sit eget skrivebord med dertilhørende fancy remedier. Jaaa, jeg ved godt at lektielæsningen sikkert alligevel kommer til at foregå nede ved spisebordet ligeligt fordelt mellem computere (for det er også vores skrivebord), tallerkener og diverse rod. Men ok indrømmet ... JEG vil godt have at hun får et skrivebord som hun - potentielt - kan sidde ved .... engang ud i fremtiden.
Derfor har jeg været på lidt inspirationsjagt rundt omkring og har fundet en masse fede billeder, som jeg gerne vil dele med jer. Måske I står i samme situation som mig?? Jeg fandt f.eks ud af, at der lige pludselig var en hel masse at vælge imellem: væghængte, lange, korte, runde, "underligt"-formede, helt almindelige men med flotte ben, store ekstraordinære kontor-agtige skriveborde osv, osv, osv