torsdag den 17. februar 2011

Foredrag om børnevenlig bolig ... part 1#


For en hel del onsdage siden var jeg til et utrolig interessant foredrag om børnevenlige boliger og børneværelser i al (u)almindelighed med ideer til indretning og møblering, fokus på problemområder i værelserne og hvordan der kan blive mere plads til børn og kreativ udfoldelse. Foredragsholderen var en meget driftig dame ved navn Laura Scheuer Trøstrup, designer, stylist, skribent for Alt for damerne, Boligmagasinet og brevkasseredaktør for det skønne blad BoligLiv.
Udover det har hun den skønneste blog der hedder: "the sweet spot", der er en fryd for øjet med flotte billeder og ikke mindst med super mange gode tips og ideer til spændende ting og sager til boligen. En rigtig lille lækkerbidsken, som jeg har stor fornøjelse af at følge med i.

Ordet "børnevenlig" bolig var på en måde nyt for mig og alligevel ikke. Når man lever med børn, kan man selvfølgelig ikke undgå at tænke dem med i indretningen og planlægningen af boligen, men jeg tror aldrig, at jeg decideret har sat mig ned og reflekteret over HELE boligen set fra børnehøjde. Hvordan fungerer køkkenet, badeværelset, gangen, stuen etc. for ungerne - er der plads til dem og deres store og små sysler? Netop dette var Laura fra The sweet spot meget stor fortaler for - og hvor var det sundt at blive rusket lidt i og se verdenen fra en anden vinkel.
Ingen andre grupper i befolkningen ændrer bolig og har så mange krav til ændringer og omstillinger, som familier med mindre børn (dvs børn under 10 år). I disse første år ændrer behovet sig drastisk fra eks. puslebord og ammehjørne til plads til computerspil, uanede mængder af legetøj, racerbane, hyggehjørne, hulerum, opbevaring af flyverdragter, støvler, regntøj etc.

Typisk har børn meget færre m2 end voksne, men behovet er tilsvarende stort for plads til leg og hygge. Måske kan det være meget sundt at åbne hoveddøren til dit hjem og gå rummene igennem ét efter et for at se, om der er plads til dit barn. Helt optimalt burde børnene have afsat m2 af i alle rum til deres egne ting, så de også føler, at der er sjovt at være og plads til dem. For der skal jo være plads til leg, rod, spil etc. I de år hvor børnene er mindre, har de et meget større behov for trygheden og samværet med de voksne, end når de bliver større. Tankevækkende er det i hvert fald at forældrene ofte beklager sig over, at børnene ikke gider være på deres værelser, imens de er små, men nærmest skal hives ud af dem, når de er større, for at være sammen med forældrene!
Hvis der i stedet blev prioriteret plads til eks. et lege/hyggehjørne, et par hylder til en købmandsbutik, plads rundt om computeren, så man kan sidde sammen, en væg til at tegne på, eller hvad med en gynge i bryggerset, en tipi i stuen, tape på gulvet til en cykelbane i gangen osv., osv. så får samværet helt andre præmisser og bliver måske (endnu) sjovere for alle.
Indretning er foranderlig - ligesom børn :)

Øverste profil-billede er venligst udlånt af Homesweetspot.dk og taget af fotograf Line Thit Klein.

lørdag den 12. februar 2011

Et lille søndagsprojekt


Jeg faldt lige over et projekt, der meget hurtigt liiige kunne være et lille let søndagsprojekt, hvis man altså har et aflagt møbel, lidt stof, lidt maling i forskellige farver, lidt plexiglas og dertil en masse tid, TÅLMODIGHED og ikke mindst en hulens god fantasi.
Jeg er ret sikker på, at jeg havde ikke liige fundet på dette her køkkenmonstrum, men fikst er det (og - efter min mening - egentlig også både bedre og pænere end mange af de gængse "børnekøkkener" man kan købe for dyre domme og ofte i grimme plastic-versioner). Men vildt at noget så kedeligt (igen efter min mening) kan blive så originalt og .. fedt i virkeligheden!! Hatten af for opfinderen (som jeg desværre hverken har navn eller data på).
Så frem med hammeren, saven og ... ja what do I know penslen(?) og se at komme igang - søndagen er reddet (og ungerne vil elske dig for det)...

tirsdag den 8. februar 2011

Hvad kan man forvente af Sebra ....


Indrømmet, jeg er lidt forudindfattet, hvad angår Sebra... helt ærligt, jeg går blandt alle de fine ting hver dag og bliver egentlig aldrig rigtig træt af det. Helt vildt fine materialer, sjovt og gennemtænkt design og ikke mindst helt fantastiske farver og mønstre er med til at gøre mærket til en oplevelse hver dag.
Jeg må sige, at Sebra har været inde i en rivende udvikling, siden vi startede med mærket for godt 3 år siden. Meget, meget positivt i mine øjne. Selvom der altid har været noget unikt over Sebra (også dengang de kørte deres fantastisk fine 50'er inspirerede serier) er det med mine øjne kun blevet bedre med årene (jeg kunne nu også rigtig godt lide det dengang). Så for at svare på mit eget spørgsmål: "Hvad kan du forvente af Sebra.." vil jeg sige .. EN HEL MASSE GODT, GODT, GODT!!.
Det er jo ingen hemmelighed, at jeg netop har været inde på messen og har set alle de fine ting, der kommer frem i løbet af de næste godt 3 måneder (mange af tingene kommer allerede i løbet af marts).
Noget af det der imponerede mig aller mest var bl.a. den nye melamin serie med de vilde dyr: slange, giraf, abe og flamingo til pigerne og krokodille, abe, næsehorn og giraf til drengene. Det var bare SÅ fint og slet, slet ikke til at stå for. At dyrene, landskabet og bilerne nu også kommer på madkasser og drikkedunke (med den smarteste, 100% vandtætte lukning) bliver det hele bare endnu bedre af. Sebra har lyttet efter jer kunder, så denne gang er der kommet en kniv med i det populære bestik.
Selvfølgelig var der også mange andre skønne ting, bl.a. den berømte Kiliseng i 2 nye farver: coral og sart lyseblå. Farverne går selvfølgelig igen på mange af møblerne eks. træskamlerne og bænkene med de gode opbevaringsrum og det nye hyldesystem med mange rum i forskellige højder.
De ellers så populære dukke Lise og dukke Anna udgår desværre også, men ind kommer de mindst lige så skønne Viola og Rosa - sammen med en skøn, skøn dukkevogn i coral rattan. Fine rangler, patchwork tæpper, gulvtæpper, regnslag til barnevognen og det fineste sengetøj med print af ugler og blomster til pigerne og biler og vejskilte til drengene ser også dagens lys i april/maj - meget retroagtigt og i skønne farver som lilla, coral og forskellige blå nuancer.
Babytæpperne, der så helt hjemmehæklede ud med mønstrede firkanter i forskellige farver, var helt utrolige og kommer klart til at høre til nogle af favoritterne. 3 søde, sjove og flotte plakater var også svære ikke at tage med hjem - jeg er sikker på at de kommer til at konkurrere skarpt med Småfolk plakaterne om hæderspladserne på børneværelserne. Søde og meget livagtige var de i hvert fald.
Så jeg glææææder mig til de første kasser begynder at dukke op - og heldigvis varer det ikke så længe - midten af marts siger de søde Sebra-piger. Er også SÅ spændt på at høre din mening ...

søndag den 6. februar 2011

Efterårets mode 2011 iflg CIFFKIDS trend-show part 1.


Nogle gange undres jeg sådan over, hvordan ting og begivenheder får deres navne - ikke bare underlige vejnavne, sjove navne til kommende stort design etc., vigtige ting og steder som man skal huske fremover. Helt aktuelt kom jeg til at tænke på det i forbindelse med det store trend-show fra CIFF KIDS, der skal beskrive efterårets aller hotteste tendenser og smarteste farver.
Showet var inddelt i 4 store kategorier:Gold Medalist, Far-off lands, Eco-Optimistic og World Remix. Hvordan navnene er fundet frem ved jeg desværre ikke (det kan jeg stadig fundere lidt over - men ok, mode er heller ikke under mine spidskompetencer) men naturligvis afspejler valget indeholdet i den pågældende trend. Du får de ovenstående trends opdelt i 2 blogindlæg, da jeg har lagt en del billeder ved :-)

Gold Medalist dækkede over en trend, der var stærkt inspireret af britiske traditioner som heste, ridning, jagt og college.Farverne var mættede og klassiske med mange "klan"-tern, dæmpede sorte, grå og blå nuancer kombineret med rød og brændt karry. var kapper, tætsiddende "ridebukser", skjorter, veste, cardigans med skjorter under etc. Se mere fra showet på dette link.

Anden etape hed Far-off lands og var et utrolig smukt show med skov og land som tema og tøj i en mere afslappet, let, romantisk og naturlig stil. Naturligvis så man her de klassiske skovmandsskjorter med de store tern (ja, dem vi alle kendt i starten af 90'ere, men de så altså utrolig søde ud til børn), cowboy skjorter og bukser til drenge og piger, søde kjoler og leggings i harmoniske farver og materialer. Print, striber og især sølv-pallietter og en smule pels var meget fremtrædende. Farverne kender man fra flora'ens verden: rustrød, lilla, lyserød, brun, creme, sølv og grå i sarte, delikate nuancer (ikke fuld knald som vi har set de tidligere år). Se det fantastiske show her.

Fortsættes .....

Efterårets børnemode iflg. trendshow på CIFFKIDS part 2.


2.del af blogindlæg om efterårets trend på CIFF-KIDS messen i weekenden. Eco-Optimistic lovede spræl og stærke farver. Her var neon-farver, rød, grøn, gul, blå og armygrøn i overflod sammen med striber, tern, print og bogstaver. Design med knald på, der virkelig vækkede opsigt og farvemæssigt ledte tankerne hen på 80'erne.
Stramme underdele med bukser eller leggings i mange farver og overdele der var lidt løsere med store trøjer, dunjakker etc. Se nærmere på farveorgiet her.


World Remix var - som navnet antyder - en blanding af etniske kulturer, mange farver og mønstre. Skjorter, tørklæder, tunika, lag-på-lag, velsiddende bukser og farver som petroleumsblå, grå, lilla, bordeaux, frisk coral lyste godt op. Bliv inspireret her.
Håber at du har haft fornøjelse af den lille rapport fra weekendens trend-show på CIFF-kids og kan lure spændende tendenser af til moden anno efterår 2011.