fredag den 23. juli 2010

Kapok altså .....


Ikke for noget, men jeg synes altså at ordet "Kapok" lyder lidt hen ad et banneord. Måske lidt ligesom "pokkers" eller et andet lidt kraftfuldt udtryk, man kommer til at udbryde, når det er nødvendigt. Jeg har dog efterfølgende erfaret, at Kapok så langt fra er et banneord. Ja nyt kan man jo altid lære....
Kender I til kapok?? Hvis I gør, kan I sikkert sagtens springe resten af artiklen over (eller måske bidrage med noget oplysende), hvis ikke det er tilfældet, så følg med her ...

Grunden til at jeg overhovedet begyndte at have interesse for kapok er den, at jeg til CPH-messen i februar blev præsenteret for Kapok af interiørfirmaet Sebra (vi har dog tidligere haft varer med kapok fra nu hedengangne Mow Living). Sebra var i gang med at udvikle nogle helt unikke dyner og puder til børn med dette fantastiske naturfuld, da det har så tilpas mange gode egenskaber, at det er svært at se gennem fingre med.
Kapok bliver udvundet af frugterne fra de store kapoktræer, der gror i tropiske egne. Træerne (som hos Maya-indianerne var et helligt træ og blev kaldt for "verdenstræet" grundet størrelsen) kan blive op til 70m (!!!) høje og kan have mellem 300-1000 frugter. Man har kendt til kapok i århundreder, men det er først i de senere år, at man har lært at udvinde den fineste silke-agtige tråd fra frugternes fibre, som man kan bruge ligesom bomuld.
En af fordelene ved kapok er, at den er et rent naturprodukt - der skal ikke bruges kemikalier eller div. kunstgødning for at fremme produktion. Fibrene indeholder et bitterstof, der virker antibakterielt og anti-mikrobielt, så svampesporer og bakterier ikke kan leve i kapokken. Ligeledes opsuger kapok ikke vand eller fugt til sig og det giver svære levebetingelser for husstøvmider,som utrolig mange er allergiske overfor. Resultatet er et allergivenligt materiale, der er yderst velegnet til børn.
Ydermere er kapok isolerende og varmeregulerende, så overskydende varme reflekteres hurtigt væk - mon ikke det kunne være dejligt - især her i sommerheden, hvor der hurtigt bliver for varmt under dynen??
For ligesom at sætte prikken over i'et, så er kapok et naturligt forekommende råstof ligesom bomuld og er derfor et 100% biologisk nedbrydeligt materiale (kommer jo fra frugter). Der er minimal miljøbelastning, da det ikke er nødvenligt at bruge kemikalier og kunstgødning. Kapok er CO2 neutral d.v.s. at kapok ikke danner mere CO2når det afbrændes, end hvis det var blevet nedbrudt naturligt.
Vi er så spændte på at få Sebra's ny-tænkning ind ad døren og glæder os til at få fingrene i det. Efter min ydmyge mening er det intet mindre end genialt til børn (bare det at det et naturprodukt, er allergivenligt, CO2-neutralt og uden kemikalier og div. andre giftrester !! - så kræver det ikke mere overtalelse for mit vedkommende ). Jeg ærger mig kun gevaldigt over, at det mindste medlem i familien netop er på vej over i en voksendyne og Sebra har netop ikke lavet voksen dyner og puder. Må forsøge at bearbejde dem lidt ...
Dynerne og puderne, der kommer i baby- og juniorudgaver, skulle gerne lande hos os i løbet af uge 30.Priserne ligger fra 150 til 500kr.

tirsdag den 20. juli 2010

Bare lige en fantastisk ide .....


Endnu et billede jeg slet ikke kunne stå for - nemlig et über cool't værelse fra Sverige (de kan jo et eller andet de svenskere). Måske det er bare den kendte lyse, enkle, skandinaviske stil, der er så nem at genkende og forholde sig til?

Egentlig var det bare enkeltheden på børneværelset, som jeg synes, at I skulle se og så selvfølgelig den helt fantastiske kommode med påmalet elefant på. Sikken en forandring det kan skabe, at man laver noget utraditionelt på et møbel - om man så maler, klistrer eller finder en passende wallsticker er egentlig underordnet. Bare motivet og farven passer ind til omgivelserne og det øvrige interiør som her, hvor den røde farve går igen fra kommoden til gulvtæppet, puderne og den fine Katvig-taske der hænger på hjørnet af køjesengen.
En wallsticker kunne sagtens bruges og der findes både store og små, så man kan vælge mellem et stort dominerende motiv eller flere små lette på de forskellige skuffer. Fordelen med wallstickers er også, at de kan fjernes igen, når møblet (eller væggen) trænger til at blive frisket op eller motivet ikke længere er aktuelt og populært.
Gulvtæppet og puden kunne sagtens være noget fra Ikea, mens den søde kaninlampe er fra tyske Heico (som vi også har i butikken).
Billedet er venligst lånt fra bloggen Sjoe sjoe.

mandag den 19. juli 2010

Børneværelser og Kiliseng i praksis ...


Det første værelse, som jeg vil vise jer i dag er et svensk børneværelse. Men det kunne lige såvel have været et dansk, norsk eller finsk børneværelse for fællesnævneren er den lyse, lette skandinaviske stil.

Jeg tænker, at det er et rigtig typisk "lejligheds-værelse" og egentligt ganske inspirerende. Værelserne i mange lejligheder er ofte trange med få kvadratmeter og tit smalle i det og dermed notorisk svære at møblere. Men jeg synes nu, at beboerne på billedet er sluppet ganske heldigt fra det. Det hele fremstår lyst og venligt og uden alt for mange dikkedarer, selvom der stadig er spændende ting på værelset.
Keyword må være at holde gulvet fri for for meget rod (hvad der ellers lynhurtigt bliver på et børneværelse. Fokus lader til at være på det store lyse vindue uden gardiner (men mon ikke der er et praktisk mørklægningsgardin?), hvor lyset strømmer ind, men også på at hænge mest muligt op på væggen uden at det bliver for tungt.
Et design-objekt, som Kilisengen fra Sebra efterhånden er blevet, er med til at gøre værelset klassisk og stiligt. Kilisengen fåes i sort og hvid og kommer hvert år i 2 farvede limited edition udgaver. At male gulvet i en diskret farve kan også være en god ide for at få en smule farve derind, uden at det virker for voldsomt. Personligt kan jeg rigtig godt lide farver, så jeg ville nok vælge at peppe værelset op med noget flot sengetøj fra eks. Katvig og nogle af de fine plakater vi har i butikken.
Et andet værelse, der også sagtens kunne gå for at være et "lejligheds-værelse" er det næste billede. Her bliver værelset delt af to søskende (måske de er tvillinger?). Igen er det den rene, hvide stil, der understreger enkelthederne og får værelset til at syne endnu længere.
Her er væggene praktisk fyldt ud med senge med skuffer under på den ene side og store skabe på den anden, hvor man kan gemme alt legetøj og tøj, så det ikke roder. Vi har også selv valgt at få nogle store skabe ind på det ene af børneværelserne (skråvæggene sætter en naturlig begrænsning), men det er super praktisk og kan altid indeholde mere end man tror.
Sød detalje med at skrive barnets navn for enden af sengen (måske specielt når der er 2 for at undgå krig om pladserne) og de flotte lange hylder indeholder meget pynt og nips og er samtidig med til at understrege længden af værelset. Rullegardiner er altid svære at finde - specielt hvis der skal være en eller anden form for print eller mønster på for at bryde alt det hvide. Jeg har ledt og ledt, men har ikke kunnet finde nogen, der virkede bare en smule børnevenlige. Kan være at vi skal til at lade jagten gå ind efter denne vigtige detalje til børneværelset??

søndag den 4. juli 2010

Smarte billedrammer du helt sikkert IKKE har set før ...


Desværre har vi ikke billedrammer i butikken - ikke at der ikke er brug for dem - vi sælger jo trods alt en hulens masse plakater - men helt ærligt, de er lidt besværlige at håndtere og sende og Ikea har nogle billige og tilmed pæne alternativer.

Disse rammer faldt jeg over på nettet - og tænkte "genialt, hvorfor er de ikke kommet frem før??". Men sådan synes jeg at det ofte er med mange geniale og nytænkende ting - når de først er der, virker det utroligt, at ingen har opfundet dem før eller det virker somom de bare altid har været der.

Men er de ikke geniale?? TÆNK ENGANG hvor mange "døde hjørner", der nu har mulighed for at blive spændende og interessante. Jeg kunne i hvert fald godt tænke mig til nogle hjørner herhjemme ...!

Det eneste, som jeg synes er lidt ærgeligt er, at eks. de ultra fine (og yderst populære)plakater fra Småfolk ikke lige passer ind. Til gengældt kunne det være en super smart måde at vise familiens aner eller ferie-fotografier, børnetegninger, spændende fund etc. frem på.
Du skal selvfølgelig heller ikke snydes for den sidste nye skudt på plakat-stammen hos Minimums: nemlig den rigtig søde Småfolk-plakat "Peacock" (selvom den nok skal have sin egen almindelige ramme).

By the way er "hjørne-rammerne" designet af Yvonne Schroeder og koster på den pæne side af 1000 kr.