onsdag den 14. november 2012

DIY - regndråbe pude

Det er efterhånden længe siden, at vi har haft et DIY-projekt herinde. Så da jeg faldt over den skønne regn-dråbe pude tænkte jeg, at den da var selvskrevet hertil. Det virker somom den er ret nem at lave - måske jeg også ligefrem har en chance :) ?? Du kan selvfølgelig forme den som du vil, men hvis du vil lave sådan en magen til skal du bruge: ¤ en gammel sweater ¤ madpapir ¤ stof ¤ vat (fra stofforretning) ¤ saks ¤ lille stykke sort filt ¤ Sort broder garn ¤ koral broder garn
Trin 1: Tegn en regndråbe på madpapiret (tillad 1/4 til søm) Trin 2: Marker mønstret på sweateren og klip regndråben ud Trin 3: Klip en tilsvarende regndråbe ud af det andet stof Trin 4: Læg regndråberne ved siden af hinanden og begyndt at sy sømmen/indersiderne sammen. Lad nogle cm. være åben i bunden Trin 5: Klip 4 ben af den sorte filt. Tillad igen 1/4 til sømmen. Sy benene sammen og fyld vattet i Trin 6: Sy benene på regndråben Trin 7: Fyld vattet i regndråben og sy bunden sammen Trin 8: Broder øjne og mund på og så er den færdig :) Det lyder da meget nemt ik?? Tænker at det lige er et projekt for min kreative datter på 7. Måske man ligefrem kan samle alle tingene og give det som en adventspakke til frøkenen om 3 uger .....? Venligst lånt herfra

tirsdag den 13. november 2012

Pompon, honeycomb balls, papirsbolde ... kært barn har mange navne

I dag orker jeg simpelthen ikke at skrive så meget, men I skal ikke snydes for lidt eyecandy i anledningen af, at vi har fået endnu flere skønne papirsbolde hjem. De er kommet i 6 nye farver og i 3 forskellige størrelser (så nu er der 6 ialt). Størrelsen spænder lige fra en diameter på 5 cm til giganterne på 50 cm! Hver især er de enorm skønne på eks. børneværelset, men de er også virkelig fine at trække på en snor og hænge op, sætte på en gren, over puslebordet som en uro eller ... Mulighederne er mange og farverne ligeså ... men det er helt uden tvivl, at papirsboldene er virkelig skønne og skaber liv og glæde, hvor de hænger.

fredag den 9. november 2012

Pigeværelse - til piger med stort P

Nogle gange så er pigeværelser bare så .... uimodståelige i al deres pomp og pragt, små lyserøde og pink duppeditter og skønne accessories arrangeret i smukke stilleben.Især i det sidste års tid, hvor pasteller, pompon'er, tyl, smukke lamper med skørter, skønne blide afstemte farver, tapeter med fine mønstre, matchende tapet-æsker osv virkelig har vundet indpas. Men se lige det lyserøde gulv og den helt uimodståelige polstrede seng på det skønne virkelig tøsede værelse.
Eller hvad med lidt mere farve, den ikoniske Jielde-lampe i en markant farve og fantastifulde lamper ...?
Og hvad er et pigeværelse uden plads til klæd-ud tøj??
Men det alt-afgørende må være smukke afstemte farver for at få det helt rette "girly-look
Og så en masse pompon'er ;)
Enjoy ... :)

tirsdag den 6. november 2012

Harlekin på børneværelset

Harlekintern i boligen er slet ikke slut - bare se det her børneværelse! De må bestemt være mere end almindelig vilde med ternene - og farver, for hold da op det er en smule overvældende synes jeg. Men modigt og vovet - to egenskaber jeg rigtig godt kan lide. Synes at den grå væg fungerer rigtig godt sammen med de mange farver og mønstre, som en rolig pendant til alt det vilde. De sprudlende farver passer fint sammen, da de er holdt i samme klarhed med vægt på flere mørke farver med enkelte lyse afstikkere. lamperne er jeg fuldstændig dårlig med - specielt loftslampen i tråd og mange farver er helt skøn og unik, men også den finurlige og meget farverige standerlampe er fantastisk. Hele værelset bærer præg af kitch - måske specielt sengen med den store sjølfe (lidt "over-the-top" for mig, men pigerne vil sikkert elske det). En rigtig god ide med en sløjfe i stedet for den sædvanlige sengehimmel, hvis nu tøse-prinsesseværelset skal være lidt unikt. Har du lagt mærke til kommoderne? Kan specielt godt lide dén med de åbne hulrum til at stille bamser etc. i. En væg med tavlekridt, et legekomfur, en cosy stol, flagvimpel samt legemøbler man kan klatre i, må nærmest være en menneskeret på et børneværelse.

mandag den 5. november 2012

DIY - skyer

Hører du til en af dem, der synes, at skyer på et børneværelse er ganske bedårende - men en meget dyr fornøjelse?? Så er vi måske helt enige, for hold da op - af en eller anden grund har skyer umanerlig høje priser (fristes næsten til at sige skyhøje ...) hvadenten de er fra Donna Wilson, Etsy eller noget helt andet ... Men fortvivl ikke for her kommer løsningen måske!! Jeg har fundet frem til den dejligste DIY-hjemmeside (godt nok på fransk, men Google Translate er altså opfundet), hvor du selv kan fremstille de skønneste skyer med eller uden nedhæng - lige efter dit hoved. Jeg synes, at de er så smukke, så smukke - håber virkelig at du er enig og måske bliver inspireret til at gøre et forsøg ... Se brugsanvisning her.

Nova Dawn tapet - farverig hyggespreder ...

Tapeter er blevet min nye svaghed - simpelthen. Jeg kan slet ikke stå for dem - de skønne farver, mange mønstre, lækre kvaliteter og utallige anvendelsesmuligheder overvælder mig i dén grad. Netop det, at der er muligheder - noget at vælge imellem tiltaler mig. Isak har lavet nogle af de skønneste tapeter - der er et af dette års store hit. Tapetet Nova Dawn er virkelig populær blandt vores kunder og meget fremme i medierne. Både farverne og harlekin-mønstret rammer tidens trend og er gode til at skabe hygge og varme på værelset. Netop børneværelserne passer godt til dette tapet med det flotte store mønster på en enkelt væg og ofte mange farver rundt om i værelset. Eller hvad med at skabe et lille privat hyggerum som på nedenstående billede??
Og så er Nova Dawn meget tøset, med de fine lyserøde tern uden at blive alt for prinsesse-agtigt. I de sidste par år er den store DIY-bølge skyllet ind over os og det er blevet super hipt og trendy selv at tapetsere alt fra møbler (kommoder, taburetter, borde, stole) til vægge og sættekasser. Og det er da også en super fed og nem måde at få sit helt eget unikke udtryk, som er customized og passer præcis ind i farveholdningen og stemningen i ens bolig. Samtidig er det en fed måde at være kreativ på - evt hygge sammen med børnene, hvis de er store nok. Nogle tapeter er så fine, at man sagtens kan sætte et stribe i glas og ramme. Og det fungerer super godt synes jeg, bare se billedet her:
Tapet kan så let som ingenting ændre udtrykket i hele boligen, hvis det er placeret korrekt. Og det er den nemmeste måde at skabe både fokus og stemning.

søndag den 4. november 2012

Børneværelse med stil

Vil bare lige vise jer 3 hurtige billeder af et skønt, skønt børneværelse, der - for mig - oser væk af rigtig god stil, delikate farver og skønne udvalgte ikoner. For indrømmet - jeg er super nem at ramme ligeså snart et børneværelse indeholder en Eames "Hang it all" knagerække. Men at der så samtidig er den skønne, fantastiske, super stilige "String"-reol (og ja, vi arbejder på sagen ;)) ) som er helt uundgåelig for tiden, samt puder fra både Areaware og Lucky boy Sunday gør jo ikke ligefrem situationen værre. Kan super godt lide den der sammensætning af farver, små finurlige ting med personlighed, illustrationer der er klare i udtrykket samt en stor dominerende lampe med en anderledes form.
(Billederne er fra Pinterest)