torsdag den 27. september 2012

Grå - det hotteste af det hotte ...

Ja ja ja vi har skrevet det før, og ved I hvad?? Nu skriver vi det igen!! For grå det er HOT. HOT, HOT, HOT som i det nye sorte, den sidste trend, den mest cosy og hyggelige farve du kan finde lige pt. Og jeg må indrømme - jeg bliver ikke træt af den lige foreløbigt. Bare tjek de her værelser ud! De er jo rolige, cool, overlegne, skønne, fantastifulde, smukke, skønne, fænomenale og en sikkert en hel masse andre ord, jeg ikke kan komme på lige nu.
Men jeg elsker dem alle - hver og én! Og det fungerer bare uanset om der er malet på skråvæggene, en alm. bar væg, møblerne, til store eller små børn, deleværelser og alt muligt andet. Måske er det, fordi grå bare passer eminent til alle andre farver, men specielt godt sammen med hvis, sart lyserød, lyseblå, gul og ja ... jeg kunne egentlig blive ved. Og så kan farven nuanceres på hele skalaen - fra mørk koksgrå, til "elefantgrå", grå med brun- eller lilla baggrund eller helt sart lysegrå. Do as you like ... Men kig også lige lidt ekstra på interiøret - eller inventaret som man siger på godt dansk (med godt tryk på det flade "a"). Se eks. den skønne trådlampe på billede 4, den fantastiske hylde/skrivebord på billede 2, den skønne farvesammensætning på billede 1 (og okay Eames-stolen),de rå materialer på billede 6. Har du nu en undskyldning for ikke at tænke nærmere over farven grå??

onsdag den 19. september 2012

På efterårets "Maison et object"-messe fandt vi rigtig mange spændende ting, som både var nytænkende, fedt design, sjovt og lækkert. Da vi for nogen tid siden spurgte på Facebook, hvad kunderne kunne tænke sig at se lidt mere af, var der rigtig mange fine svar men bl.a. sengetøj, møbler, opbevaring, lamper og nips til børneværelset blev nævnt. Der var både ønsker om stille og rolige farver og endnu flere pang-farver. Alt sammen rigtig dejligt, fordi det harmonerer så fint med vores ønske om at styrke Minimums og få endnu mere design og interiør hjem til shoppen.
I Paris var der rigtig mange retninger og forskellige ting - her kan du se lidt af de forskellige ting, som vi blev inspirerede af. Se bl.a. de skønne lamper med legetøj i, de små fine trækasser, der kan bruges til at udstille pynte- og nipsegenstande, det skønne, uimodståelige tapet, der oser væk af fransk charme - de ditto fantastiske lamper, der skaber fest på ethvert børneværelse, de smarte børnemøbler, der bare var så lækre og fine at røre ved og sidde i, samt evigtskønne Donna Wilson der bare laver de lækreste plaider, puder og bamser (og nu også melamin i flere afskygninger).

mandag den 17. september 2012

Maison et object - je t'aime

Som I sikkert allerede ved, var vi i sidste uge i Paris på den store møbel- og interiørmesse "Maison et object". Og sikken inspiration!! Messen var enorm og selvom vi var blevet advaret på forhånd, var det noget overvældende. Forestil dig størrelsen på en af de store haller i eks. Bellacenteret i Kbh og gang den med 6 - så har du bare den ene hal!!! Der var 8 haller ialt fyldt med alverdens ting og sager: interiør som puder, sengetøj, nips,ure, møbler, lamper, tæpper, æsker, opbevaring, legetøj, duftlys, ting til bordet, falske blomster, duge, lysestager, spøjse figurer og meget, meget mere.
Der var vitterlig ALT, hvad man kunne have lyst til - og i flere forskellige afskygninger. Vi fandt virkelig mange fine ting, som vi arbejder videre på at tage hjem - noget nu, noget senere. Vi nåede selvsagt ikke det hele, men (forhåbentlig) det aller vigtigste. Jeg fik allernådigst lov til at tage lidt billeder til jer (fotografering var strengt forbudt derinde), så I kan fornemme lidt af universet og (nogle) af alle de skøre påfund. Øverste billede viser et 3 meter højt G lavet som et fuglebur og billedet herunder er fra en stand, hvor de kun solgte alle mulige dyr, skeletter, gevir og lign. pakket ind i gamle korsstingsbroderier.
Fatboy var selvfølgelig også repræsenteret med en kæmpe stand, der var ret så imponerende med deres store sækkestole i utallige farver, skønne klare lysekroner og kæmpe bamser.
Danske VIPP præsenterede den skønneste skraldespand, jeg nogensinde har set!! Den fik virkelig mit hjerte til at banke hurtigt, og jeg var parat til at købe den på stedet! Måske fordi den var usædvanlig Bling-Bling og overstrøet med Swarowski-sten i form af flag fra hele verdenen. Den var taget frem i anledningen af OL-året og for at sætte fokus på deres unika designerspande, der bortauktioneres. Se mere på Vipp's hjemmeside og blog (og se også lige deres nye fine karamik).
Artecnica står for mig som noget af det skønneste, skøreste og mest geniale design, der altid overrasker. Jeg er virkelig skudt i deres uroer, lysestager og lamper, som du kan se et lille udvalg af her:
Senere på ugen kan du se nogle af favoritterne og lidt "darlings", som vi flirtede lidt med.

lørdag den 15. september 2012

Paris - "Merci" siger jeg bare ...

I sidste weekend (suk, det er allerede for lang tid siden) var jeg i Paris for at lade batterierne op, samle inspiration og deltage på sæsonens interiørmesse Maison et Object. Det var på alle måder en fantastisk, inspirerende og livsbekræftende tur, som det nu kan være, når alle sanserne er åbne og indstillede på nye indtryk. Igennem vores utallige traveture igennem byen stødte vi på denne fantastiske butik "Merci", 111 boulevard Beaumarchais (lige ved metroen "Saint Sébastian Froissart") som lige nu er noget af det hotteste i hele Paris - ja altså ikke metro-stationen forståes. Måske du allerede kender butikken?? Men sikke en oplevelse! Virkelig en Koncept-butik med stort K - kæmpe bredt udvalg, skønne farver og finurlige opsætninger, der var både vilde, anderledes og meget utraditionelle. Super spændende og inspirerende. I skal nok høre mere om selve interiørmessen senere, men her får I lige nogle billeder af den fantastiske butik. Så hvis I står og skal til Paris - SÅ BESØG DEN (og tag mig med ;) )....