tirsdag den 12. april 2011

Børnevenlig bolig ... entre part 2#


Anden del af serien om "børnevenlige boliger" begynder i entreen. Hjemme hos os er entreen det ultimative mest rodede og uhyggelige sted i hele huset - og det på trods af at entreen faktisk er et vigtigt nøglepunkt i huset. Den er ikke bare det første sted man møder, på vej ind i huset og det sidste man ser på vej ud. Vores entre er samtidig et gennemgangsrum med trappen op til 1. sal, så pladsen er begrænset og funktionerne er talrige. Måske netop derfor faldt jeg for det øverste billede med hylder op langs med trapperne?
Måske det kan være inspirerende at tænke på, hvordan børnehaven og vuggestuen er indrettet (ikke at der måske er det fedeste design, men det er funktionelt). I en entre skal der jo også være plads til ca. 1 zilliard støvler, sko, sutsko, gummirøjser etc., sammen med huer, vanter, flyverdragter, jakker, vest, solbriller, nøgler, cykellygter osv. osv ...
Eksempelvis kan det være smart med kasser , så det hele bliver lidt mere organiseret. For at det hele ikke bare skal blive til én stor rodebunke/gemmekasse, kunne det måske være fint at sætte begrænsning på, eks. én kasse pr. familiemedlem (så må man selv være ansvarlig for oprydningen). Et par stykker overtøj pr. pers. må være rigeligt for overskuelighedens skyld, ligesom det kan være praktisk med eks. mindre skuffer til cykellygter, solbriller, mobiloplader, pudsegrej til skoene etc.
Mon ikke også at de fleste foretrækker et sted, hvor man kan sidde ned, mens man tager sko, støvler eller flyverdragt på. I dag findes der jo mange bokse, som man både kan sidde på og opbevare ting i. Se eks. de fine opbevaringskasser fra Sebra. Flere steder har jeg også set eksperimenter med at tapetsere skoskabe - eks. de billige fra Ikea. Smart og nem måde at gøre tingene unikke på.
Selv entreen afspejler den stil og personlighed, som vi hver især har. Derfor må entreen efter min mening hellere end gerne afspejle familien - at der også bor børn. Eks. kan det lette lidt i hverdagen, hvis knagerne også hænger i børnehøjde, så børnene selv kan hænge deres tøj op. På den måde føler børnene sig også hørt og anerkendt, der er plads til dem. Men billeder, postkort og små finurlige ting kan være med til at gøre hele rummet varmere og mere personligt.
Jeg tror ikke, at der er mange af os, der ikke har et spejl i entreen, og måske et nøglehus eller en speciel knage til nøglerne. Men har du nogensinde tænkt på at have eks. en tavle, hvor man kan skrive små beskeder, hænge gule post-it sedler osv osv. Super praktisk når man lige skal huske de sidste ting inden man skal ud af døren. Herhjemme går overvejelserne på at male noget af en væg med tavlelak - altid en nem og overskuelig måde at forandre væggene på (og nu fåes tavlelak jo i flere farver).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar