mandag den 10. maj 2010

Bestik til de små ....


Vi har efterhånden fået lidt forskelligt bestik til både små og store børn. Som det sidste nye har vi netop fået det flotte bestiksæt "Toddler" ind. Toddler er dansk-udviklet og design når det er bedst; Flotte, flotte farver, bløde runde former og gennemtænkt design.Du kan finde farverne lime, pink, blå og orange. Toddler er udviklet til de mindste børn og har speciel fokus på at understøtte barnets motoriske udvikling indtil koordineringen er fuldt udviklet. Små børn har ikke den mest veludviklede håndgreb, når de selv skal lære at spise som ca. 10 måneders (hvilke forældre har ikke oplevet mængder af mad på gulvet, ved siden af tallerkenen etc.?)Faktisk kan man sammenligne børns motorik med en abes præget af stive og ikke helt så koordinerede bevægelser (beklager, men det er hyppigst dem, menneskeracen sammenlignes med). Det gør selvfølgelig, at en hel del af maden lander uden for tallerkenen og falder af skeen, fordi børnene ikke kan vende bestikket i den rigtige retning. Netop dette dilemma tager Toddlers hensyn til, fordi bestikket så at sige vender rigtigt. En anden stor fordel er også, at grebet/skaftet er tykt og udfylder hele babyens hånd, så de nemmere kan mærke bestikket og gribe om det i fht. eks. de små tynde plastik skeer og gafler, man normalt finder.
Grebet er også udstyret med en miljøvenlig, skridsikker gummi-belægning, så det er mere sikkert at holde om, men er selvfølgelig fri for skadelige stoffer som phthalater, BpA og PVC. Som noget ganske nødvendigt kan de gå i både mikroovn og opvaskemaskine - et must for travle børnefamilier.
Til de lidt større børn har vi det fine prikkede bestik lavet af plast og rustfrit stål. Også et virkelig fint sæt med deres skønne retro-prikker og flotte farver til både drenge og piger. Bestikket ligner meget mange af de sæt man kan få til voksne og er altså nemme at dække op med, da de ikke skiller sig voldsomt ud. Mange børn vil i 3-4 års alderen rigtig gerne kopiere de voksne og eks. have den samme tallerken, glas og bestik som dem. Tit er bestikket dog både for stort og besværligt at håndtere for børnene, så måltidet bliver ikke en god oplevelse. Dette bestik tager netop højde for størrelsen, så det passer lidt bedre til en lille mund.
Endelig har vi det ultra sjove "constructive eating" med gaffel, ske og en praktisk "skubber" (i stedet for en kniv) formet som en gaffeltruck, en gravko og en bulldozer. Noget der helt sikkert kan få drenge og piger op på mærkerne og i krig med at skubbe både ærter og gulerødder.
Vi holder stadig øje med at finde spændende og funktionelle spiseting til børnene. Næste i køen er tallerkener og kopper - skriv endelig, hvis du har nogle foreslag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar