mandag den 11. februar 2013

Har du set ... Sarah Riegel??

Hvis ikke du har set de skønne grafiske prints fra Sarah Maria Riegel vil jeg næsten antage, at du har bladret hurtigt igennem div. boligblade og ikke følger fast med her hos Minimums. For printene har i dén grad fået fokus (og positiv respons) fra op til flere toneangivende boligmagasiner. Og de er da også både fine, smukke og ganske farverige med deres finurlige former, skønne, skønne farver og foranderlige udtryk. Og så passer de ikke kun ind i stuen og de stilrene hjem, men er også super til børneværelserne og de mere farverige hjem.
For ikke så lang tid siden loddede vi en plakat væk i Minimums Facebook-konkurrence til gengæld for en beskrivelse af motivet. Og jeg må sige, at der kom mange interessante bud lige fra ulve til Tivoli-slotte - fælles var dog de glade farver og flotte geometriske mønstre, der inspirerede til historie-fortælling. Der er da også noget for enhver smag med både lidt kradse, opsigtsvækkende farver til de mere douce, bløde og neutrale farver. Mon ikke vi ser meget mere til Sarah Maria Riegel's smukke print og illustrationer i fremtiden - jeg håber det i hvert fald??

søndag den 10. februar 2013

Vil du se hvad der venter ...??

Årets 1. tur til Herning var yderst spændende.... ikke mindst fordi vi havde rigtig mange spændende aftaler denne gang. Det er altid spændende at gå rundt derovre og støve nye spændende ting op - hvad passer lige ind i foretningen, hvad er nyt og helt uundværligt og ikke mindst - hvad kan sælge? Vi fandt virkelig mange fine ting og en hel del af dem kan du se hos Minimums i løbet af foråret. Du er sikkert spændt på et lille uddrag, så her kommer det:
I længere tid har vi flirtet med Snowpuppy - et hollandsk firma, der laver de skønneste foldede lamper i hippe og lækre farver. Lamperne er simpelthen bare så fine at jeg måtte overgive mig derovre (men det har også taget siden Juni nu). Lamperne skulle meget gerne komme i løbet af marts måned ... og jeg glæder mig helt vildt. Håber at du tager godt imod dem.
Fabelab er et helt nyt brand med mange søde og nytænkende ting - bl.a. de her skønne, skønne origami inspirerede tæpper, der kan foldes på et utal af måder, så de både kan bruges som tæppe, svøb eller legetøj for baby. Tæpperne kommer i løbet af marts måned. Da vi kom forbi de her skønne plakater, forsøgte vi straks at overtale folkene bag Lucie kaas til at sætte plakaterne i produktion. De var vist noget benovede over den gode respons, så mon ikke plakaterne kommer (firmaet har i hvert fald lovet at kontakte os, hvis de gør ...)
Illustrationer var slet ikke til at komme uden om og gudskelov for det. Jeg vil ikke påstå at illustrationerne fra Seventy Tree er nye (de det øverste billede), men sidst på foråret kommer de også til Minimums. Hvor var de dog skønne !!!
Selvom tendensen går i retning af douce farver måtte vi selvfølgelig også have noget med lidt mere pingeling på. Børneværelserne indeholder altså stadig en masse farver og tak for det :) Knagerne fra Super Living lignede bare kæmpemæssige bolcher, der var sat på rad og række (og hvem kan mon modstå det??). Tror ikke at det er helt urealistisk, at de kunne finde vej frem sidst på foråret. Det glæder mig sådan at Base212 også følger med med skønne plakater i flotte farver. Jeg ved ikke helt, hvornår de kommer, men strudsen, bjørnen, flodhesten og zebraen er bestilt. (Og som bonus info kan jeg fortælle, at der også kommer flere flotte gulvtæpper i fantastiske farver og størrelser :)
Sidst men ikke mindst snakkede vi med Normann Copenhagen og ... jubiii ... vi skal ind og snakke mere med dem om ca. 14 dage, så mon ikke der kommer lidt spændende ud af det??

Inspiration fra UP/Formland 2013

Jeg er tit så ærgelig over, at jeg ikke kan hive jer alle med ind på div. messer, fordi det tit er sådan et spændende univers at blive præsenteret for. Er du en bolignørd ligesom mig, er jeg helt sikker på, at du vil synes vældig godt om UP/Formland i Herning. Det er en messe fyldt med de nye tendenser, farver, indretning og møbler (sammen med smykker og delikatesser), som kommer frem til butikkerne i løbet af det næste halve eller hele år. Jeg vil egentlig ikke skrive så meget lige her (måske et nyt indlæg senere), men bare vise jer lidt af de mange billeder jeg tog (og undskyld den lousy kvalitet - nyt kamera er i sigte) :)
(figurer fra Lucie Kaas)
(Lækker, lækker pude fra NotKnot)
Legehus - endnu ikke i produktion)
(Fint arrangement til dukketøj (og med de sødeste bøjler) fra Maileg)
(Efterårets interiør-farver 2013)
De sødeste og mest uimodståelige små grisebasser)

torsdag den 7. februar 2013

Trenden på børneværelset ...

Det er altid super spændende og meget inspirerende at være på udstilling - ikke mindst fordi en del af messerne gør et stort nummer ud af at sætte tingene op og style, så det er en fryd. På CIFF i Bellacenteret har de i de sidste par år haft forskellige stylister til at lave et eller flere bud på danske børneværelser i tråd med tidens trend og tøjmode hos børnene. Ikke alt er realistisk, men ikke desto mindre er det ret spændende at tage et kig og lade sig inspirere.
Temaet på det ene værelse hed "Cold Warrior" og her skulle der gives et bud på at leve oppe i det kolde nord med kolde snefyldte vinde og gader, der bliver leget i. Inde på værelset skal der være hygge med forskellige, varme tekstiler som skind, pels, strik etc., grove autentiske træmøbler, men også plads til enkle fine detaljer, som den smukke skrøbelige globus, den søde lampe med det hyggelige lys.
Det næste værelse hed "Future Rascals" og er på mange måder en modsætning af det første værelse med det lidt mere kolde, industrielle look, enkle spændende møbler i stål. "Future rascals" er til dem der griber dagen sammen, elsker at lege og udforske, men ved hvad de vil have, og hvordan de skal få det. Netop derfor er værelset fyldt med fede, unikke detaljer såsom en customized væg med tavlelak og meningsfulde tegninger, spændende foranderlige detaljer med hylder, lamper og møbler man lægger mærke til (og som måske er svære at finde), enkle farver og enkelte skarpe detaljer qua farver og former.
Det sidste værelse hedder: "Night at the Bolshoi" og leder tankerne hen på ballet og opera, med fede mættede farver, tradition og nostalgi med lækre stoffer, flotte mønstre og meningsfuld indretning måske med en del retro og genbrug. Billeder, sjov og leg er essentielt sammen med hygge og nærvær.

onsdag den 6. februar 2013

Messe - inspiration med de fede ....

Januar og februar er lig med messe-tid for mig. Spørgsmålet er bare, hvilke messer man skal vælge. Skal vi til Paris, Amsterdam, London, Stockholm, Herning eller Kbh?? Denne sæson blev det til Herning og København, men i København var der hele 2 messer i år - en med møbler og en med tøj. Super, super fint og I skal nok se mange flere billeder fra alle messer. Men først vil jeg vise dig billederne fra møbelmessen "Defining Scandinavia" i Kbh. Messen blev holdt i Øksnehallen og for de af jer, der kender stedet ved I, at det er fuldstændigt uovertruffen og fantastisk! Men det var indholdet så sandelig også denne gang.
Vi snakkede med flere forskellige spændende mærker - nogle af dem kan du se billeder fra her, bl.a. Louise Roe med det skønneste strik og grafiske puder, LuckyBoySunday der giver sig selv og nærmest er en institution i DK, Mushahar der allerede er en gammel kending hos Minimums, Oioi der er upcoming og bare har så mange fine ting, folk med tæpper, folk med puder, folk med lamper og folk med mange andre fine ting. Nogle af tingene og mærkerne får vi ind, andre ikke, men spændende bliver det. I får en del billeder, så I måske kan føle stemningen lidt ...