fredag den 26. august 2011

KATVIG - tøj med samvittighed!

Katvig er ved at blive et rigtigt stort mærke her hos Minimums og det glæder mig virkelig meget. Ud over at jeg synes, at farverne, kvaliteten og designet passer super godt, kan jeg også rigtig godt lide, at det er et af de "grønneste" mærker der findes - overhovedet!! Som mange af jer sikkert ved, er Katvig et økologisk mærke, som kæmper for at sætte nye standarder for, hvad børn og naturen skal udsættes for af kemikalier, co2, genanvendt bomuld mm. Per dags dato er 81% af produktionen miljøvenlig - eks. laver de overtøj af genbrugsflasker, 10-15 flasker går der pr. jakke.
Katvig er også super flinke til at lave PR og informations-film om deres tøj. Derfor får du nu mulighed for at se en stor del af Katvig tøjet i "levende live" gennem 3 små videoer, hvor bl.a Vigga præsenterer nogle af de forskellige styles.



Den nye efterårs-kollektion er ingen undskyldning: skønne farver, perfekte snit og pasform, et utal af kombinations-muligheder, skønne ting til drenge og piger og ikke mindst økologisk og 81% miljøvenligt.

søndag den 21. august 2011

Formland = Slaraffenland

I torsdags valfartede jeg til det jyske - nærmere bestemt Formland-messen i Herning. For dem der ikke kender det, er Formland en møbel og interiørmesse, der simpelthen indeholder ALT!! Hypede møbler (OG kedelige), lamper, puder, sengetøj, tæpper, pynt, papir, dikkenoter, lækre livsstilsprodukter, slik, smykker, plastic, gulvtæpper og så alt det jeg har glemt. Men andre ord er det et sandt mekka for sådan en som mig, og et sted der simpelthen tager pusten fra en....
I 7 stive timer vadede vi rundt og fandt den ene skønne ting efter den anden. Ting der simpelthen var mere eller mindre uundværlige af den ene eller anden grund. Man kan slet ikke undgå at blive inspireret sådan et sted, og der var da også indtil flere mærker, som vi helt sikkert skal undersøge nærmere.Jeg vil ikke afsløre noget endnu - vi skal først lige have aftalerne helt på plads. Men jeg kan love, at det ser spændende ud!!!
Interessant var det også at se, hvad mange af vores allerede eksisterende mærker havde fundet på af nye ting.
Fra NeonLiving - en af vores ældre kendinge - kommer der nu endnu flere sættekasser i akryl og skønne farver: mat blå, gennemsigtig grøn, orange, gul, sort, pink og klar, samt en fin lille kasse i akryl.
Fra Toddler Table Cutlery kommer der endelig flade og dybe tallerkener samt kopper i det smarteste design, der passer til de populære bestiksæt.
Man kunne heller ikke helt undgå at komme i julestemning. I de første 2 haller var der pyntet op med glimmer og glitter, spillet blid julemusik og dækket det længste julebord, jeg nogensinde har set. Nååhhj man kunne virkelig drømme derinde.
Næste skridt er "bare" at vælge, vrage, sortere og gemme alle de ca. 1077 kataloger jeg har fået med hjem. Hvilke nye mærker skal vi mon satse på ... kræver et nærmere kig og nogle kraftige overvejelser :)


torsdag den 11. august 2011

At rejse - hvem ville ikke det???

Måske specielt i dette vejr bliver mit rejsegen tricket - regn, regn, regn -jeg er SÅ træt af det. Jeg vil have SOL og VARME! NU!!!!
Hmmmfffrrr.... det kommer ikke, så jeg må ty til en af mine yndlings-beskæftigelser - at sidde med næsen nede i et kort. Vejkort eller atlas er lige meget (ok, kort over hele verdenen er måske en smule mere eksotisk), men jeg elsker simpelthen at gå på opdagelse og finde nye og glemte steder.
(Heldigvis???) kan jeg se at jeg også har fået præget mine børn, de har op til flere børneatlas på værelserne og nyder at sidde og høre om de forskellige lande.
Vi skal snart til at lave børneværelserne om igen - ja indrømmet arbejdsskade + en nødvendighed. Og en af overvejelserne går på, hvor jeg kan få indsneget et vaskeægte verdenskort. Jeg ved at de vil elske det - og som jeg sidde og studere det (ok, måske ikke i hele og halve timer som mig). Men vanen tro har jeg samlet lidt inspiration.
(billedet er venligst udlånt fra "Sköna hem")
De næste billeder synes jeg er superfedt lavet - især hvis man rejser meget eller har familie og venner spredt over store dele af verdenen. På det første billede er der sat billeder af familie rundt omkring på de respektive lande. En fantastisk god måde for børnene at få forståelse for den store verden samt huske på farfar eller onkel, der måske sidder et sted derude i verdenen.
Det næste billede er måske mest for de mindste, men er ikke desto mindre også en rigtig god ide. Et hjemmelavet verdenskort med med de forskellige landes kendetegn (eller dyr)lavet i filt og tilsidst en lille flyver hæftet fast i en snor, så man kan lege at man flyver hele verdenen rundt og udforsker det hele på ingen tid. En fantastisk ide synes jeg, som vel egentlig ikke er helt så svær at udføre.
Suk .... man bliver bare lidt for inspireret af at kigge på kort - det næste stop for i dag skal måske være på Startour's "last-minute" rejser .....?


lørdag den 6. august 2011

Sebra til børneværelset = det fedeste interiør + møbler!!

SÅ blev efterårets fedeste nyheder til børneværelset afsløret - og selvfølgelig kommer de fra Sebra.
(Også) Denne gang var det et sandt overflødighedshorn af skønne farver, fine detaljer og de mest uundværlige ting. Der kommer måske ikke heelt så mange ting, som tidligere (eller også er det bare mig, der ikke kan få nok?), men de er fabelagtige, de ting der kommer. Bare hør her:
Skønne, skønne lamper i metal, festlige farvede ledninger og flot shiny lakering i 7 uimodståelige farver. Lamperne kommer i 2 størrelser og kan fint mikses på kryds og tværs. Jeg er sikker på, at de ikke kun bliver et hit på børneværelset - jeg kunne i hvert fald sagtens finde plads til dem andre steder i huset.
Lamper gør - trods alt - ikke det hele, så her kommer min darling - stole med det skønneste mønster i sæde og ryg. Stolene (der findes til både børn og voksne = ++++++ )er lavet i metal og pulverlakeret i 3 fine farver: gul (all time favorit), lilla og lyseblå. Priserne ligger på hhv 600 og 1300, men holder til gengæld livet ud. Udover metalstolene kommer små runde borde i træ samt en firbenet skammel med hæklet betræk. Perfekte til tidens børneværelser.
Akrylkasserne skal også nævnes, da de simpelthen var så rene og delikate i udtrykket. De fandtes som små (bog?)kasser og en lidt større sættekasse. Akryl er noget helt nyt fra Sebra, men de har sørme styr på det og gjort det godt, så mon ikke vi ser meget mere til dette materiale i fremtiden??
Selvfølgelig var der også en masse småting, som nu engang skal fornyes eller laves lidt om. Dukkefamilien har fået et nyt medlem nemlig Frøken Ming, de populære træk-elefanter i nye farver (til efteråret bliver det meget petrolium og lilla), søde elefant-musik-uroer, hvor man kunne trække i snabelen og den sødeste musik kommer frem(prøv lige at modstå den!!!), rangler, barnevognsclips og tøjdyr i flere afskygninger, uroer lavet i træ (HELT unikke og super hip på børneværelset. Naturen hitter jo i disse år), en enkel ny wallsticker, den sødeste trætraktor, magnetbogstaver med det store alfabet, gavepapir (JAAA du læste rigtigt!!) og sikkert en hel bunke ting mere, som jeg ikke kan huske på stående fod....
SÅ glæd jer. Alle fornøjelserne kommer til dem der venter - og der er ikke så længe til september, oktober og november. Er der??

torsdag den 4. august 2011

Casalinga - er det knager eller bolcher ...???


Jeg er helt forelsket i de skønne greb/knager fra Casalinga .... simpelthen, jeg kan lige så godt indrømme det. Da vi fik dem hjem for et par uger siden og åbnede kasserne var det som at stå i en bolchebutik. Sikke lækre farver: guld, sølv, sort, lilla, gul, rosa, rød, blå, mintgrøn og orange strålede side om side og mine tænder (og øjne) var ved at løbe i vand. Elsker simpelthen farver og blanke porcelænsglatte overflader.
Som bekendt har jeg ikke det største kreative gen, men knagerne her (der også kan bruges som greb på skuffer) er så nemme at kombinere i forskellige farver, at det simpelthen er en fest! Intet mindre.
Jeg synes, at det ser rasende godt ud (og egentlig meget delikat), når der er en snorlige række med forskellige farvede knager (og størrelser??). Så godt, at det næsten er synd at hænge noget på dem.
Heldigvis kan knagerne også bruges som greb til eks. en kommode eller til skabene i køkkenet, entreen etc., så mulighederne er mange og kombinationerne utallige ...